Kiemelt hírek

Negyven százalékkal növelte forgalmát a Huawei Magyarországon

Negyven százalékkal növelte forgalmát a Huawei Magyarországon

A Huawei Technologies kínai távközlési technológiai konszern több mint negyven százalékkal növelte forgalmát Magyarországon. A 2017-es 57 milliárd forintos árbevétel után 2018-ban 80 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el.

A Huawei az idén forgalmának további növekedését tervezi és folytatja Kínán kívül legnagyobb, Magyarországon tíz évvel ezelőtt létesített gyártó- és logisztikai központjának a bővítését. A Huawei Technologies Hungary vállalati és fogyasztói távközlési üzletágainak köszönhetően a magyarok közel nyolcvan százaléka használja a vállalat valamilyen termékét kommunikációra és internetezésre. A Huawei 2017-ben indította el európai távközlési szolgáltatók felhőszolgáltatásait segítő "Europe Operations and Maintenance Centre" központját Magyarországon. Tavaly decembertől pedig a Huawei okoskészülékek és hálózati eszközök mellett új termékcsoport, a személyi számítógépek forgalmazását is bevezette Magyarországon.

 

Jelentősen növelte forgalmát tavaly Magyarországon a Huawei

A magyarok közel nyolcvan százaléka használja a vállalat valamilyen termékét kommunikációra és internetezésre

 

A Huawei Technologies Hungary 2005-ben alakult, Magyarországon jelenleg több mint kétezer embernek biztosít megélhetést közvetlenül vagy közvetve. Wu Biqiang, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója elmondta: a Huawei volt az első kínai cég, amellyel 2013-ban stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a magyar kormány. A vállalat eddig 1,2 milliárd dollárt fektetett be Magyarországon és az elmúlt öt évben közel 60 milliárd forint adóval járult hozzá a költségvetési bevételhez. 

 

Jelentősen növelte forgalmát tavaly Magyarországon a Huawei

A Huaweinek jelenleg már több, bekapcsolt 5G-bázisállomása is üzemel

 

A vezérigazgató elmondta: a Huawei tavaly mind a Magyar Telekommal, mind a Vodafone-nal sikeres, következő generációs, 5G-s hálózati próbákat hajtott végre. A vállalatnak Magyarországon jelenleg már több, bekapcsolt 5G-bázisállomása is üzemel.