Kiemelt hírek

Ningxiából érkezett üzleti delegáció Dubajba

Ningxiából érkezett üzleti delegáció Dubajba

Ningxia Hui Autonóm Tartományból érkezett üzleti delegáció Dubaiba, ahol több napos látogatásuk során kereskedelmi projekteket népszerűsítettek.

 

A delegáció Dubai kereskedelmi és logisztikai közösségét látogatta meg, hogy népszerűsítse a Shizuishan logisztikai parkot, amely Ningxia északi részén fekszik, illetve a közelgő Kína- Arab Államok 2017-es expóját.

Wang Yongyao, Shizuishan polgármestere és egyben a delegáció vezetője elmondta, a látogatás nagyon fontos része a kétévente megrendezésre kerülő expo reklámozásának. "A lehető legjobb platformot akarjuk kiépíteni az expónak" -tette hozzá.

Nadia Abdul Aziz az UAE Nemzeti Fuvarozási és Logisztikai Szövetségének elnöke köszöntötte a delegációt és bátorította a nigxiai cégeket, hogy a Golf-öböl államaival üzleteljenek.

 

Kína, Ningxia, Dubai, expo

2017-ben rendezik meg a soron következő Kína-Arab Államok Expo-t

 

38 szabad zónánk van a különböző iparágaknak, mind nyitottak az együttműködésre és versenyképes árakkal az "egy megállós vásárlás" elvével, mondta Nadia.

Li Lingbing kínai főkonzul kiemelte Ningxia szerepát mint fontos összekötő kapcsot a Közel-Kelet és Kína között, a modern szállítmányozásnak is köszönhetően.

A delegáció kifejtette a régióban rejlő potenciált, hogy logisztikai központ legyen, különösképpen a halal termékek terén, ugyanis Ningxiában több mint 2 millió muszlim él.

A Kína és Dubaj közötti kétoldalú kereskedelem ez év végére várhatóan megüti a 60 milliárd USD-t, ami jelentős növekedés a 2014-es 54.8 milliárdhoz képest.

 

Xinhua/MCOnet