Kiemelt hírek

Nőtt a Huawei fogyasztói üzletága

Nőtt a Huawei fogyasztói üzletága

Huawei Technologies Hungary Kft. közleménye szerint a kínai Huawei mobil távközlési konszern az idei első fél évben tovább növelte forgalmát.

A konszern fogyasztói üzletága, a Huawei Consumer Business Group az idei év első felében 155 milliárd jüan (22,68 milliárd dollár) értékesítési árbevételre tett szert, magasabbra az előző évinél. A globális bevétel növekedésének mértékéről a Huawei nem szolgált adattal, de tájékoztatása szerint az európai, közel-keleti és afrikai térségben 73 százalékkal növelte forgalmát, Kínában pedig 37 százalékkal.

 

A Huawei bevételnövekedése az új prémium kategóriás okostelefon piaci sikerének köszönhető

A Huawei bevételnövekedése az új prémium kategóriás okostelefon piaci sikerének köszönhető

 

A bevételnövekedést elsősorban az új prémium kategóriás okostelefon modellek piaci sikerének tulajdonítják. Értékesítési sikereinek köszönhetően a Huawei a második negyedévben a globális okostelefon-piac második legnagyobb szereplőjévé lépett elő, megelőzve az Apple-t. Richard Yu, a fogyasztói üzletág igazgatója az első fél év eredményeit összefoglalva elmondta: "Az elmúlt hat hónapban a vártnál is erőteljesebb, szinte hihetetlen növekedés jellemezte az üzletágat és a termékeladásokat. A Huawei célja továbbra is kínálatának folyamatos fejlesztése, és különös figyelmet fordít például a mobil mesterséges intelligenciára és a felhőre."

 

MTI/T.D.