Kiemelt hírek

Pozitív képet mutat a külföldi sajtó Kínáról

Pozitív képet mutat a külföldi sajtó Kínáról

A Big Data által készített elemzésből kiderül, hogy a tavalyi évben a külföldi média rendkívül pozitív képet vázolt fel Kínáról, továbbá elismeréssel szóltak Kína technológiai innovációs képességéről is.

A kínai nagy sebességű vasútról a külföldi hírportálokon és közösségi oldalalakon közölt 365 ezer hírből közel 200 ezer pozitív hangvételű. A klóntechnológiáról szóló 15 ezer hír mintegy 60 százaléka pozitívan értékeli a Kína által a tudomány és technológia területén elért eredményeket.

Egy neves brit sajtóorgánum a közelmúltban a kínai technológiai innováció kilátásairól közölt összegzést, amely szerint meg fognak erősödni a tudományos-technológiai vállalatok Kínában. Az elkövetkező húsz évben Kína lesz az az ország, amely a legtöbbet fordítja majd a tudományos kutatásokra, és a világ legjobb munkalehetőségei Kínában lesznek.

 

Kína, innováció

A technológiai újítások fontos szerepet kapnak

 

A tudományos-technológiai képesség mellett az „Egy Övezet Egy Út" kezdeményezést és az Ázsiai Infrastrukturális és Befektetési Bank (AIIB) létrehozását is kedvezően fogadta a külföldi sajtó és a netezők. Egyes sajtóvélemények szerint az AIIB hitelfeltételei ésszerűek, és a bank a fejlődő országok széleskörű támogatását élvezi. 

 

Kína, pozitív kép

Pozitív képet mutat a külföldi sajtó Kínáról

 

A pozitív képet tovább erősíti a kínai kultúra szélesebb körben lévő ismerté válása, mint például a gasztronómia, konfucianizmus és a kínai kungfu.

 

CRI/MCOnet