Kiemelt hírek

Shanghai delegáció tárgyalt a ChinaCham Hungary-vel

Shanghai delegáció tárgyalt a ChinaCham Hungary-vel

A Chinese People’s Political Consultative Conference (CPCC) Gazdasági bizottságának elnöke, Wan Daning vezette a Shanghaiból érkező delegációt, amely a ChinaCham Hungary-vel tárgyalt, majd ellátogatottak a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez (HIPA).

A CPPCC delegációja először a HIPA-ba látogatott el, ahol Heffner Róbert igazgató-helyettes fogadta őket. A ChinaChammal folytatott megbeszélésre a kamara székhelyén került sor. A küldöttséget Pető Ernő, a Magyar-Kínai Gazdasági és Kereskedelmi Kamara elnöke, Prof. Dr. Borbély Attila, a Kamara Felügyelő Bizottságának elnöke és Dobos Balázs, a Századvég Alapítvány vezető elemzője fogadta. 

 

Chinese People’s Political Consultative Conference Shanghai delegációja tárgyalt a Magyar-Kínai Gazdasági és Kereskedelmi Kamarával

Chinese People’s Political Consultative Conference Shanghai delegációja tárgyalt a Magyar-Kínai Gazdasági és Kereskedelmi Kamarával

 

A tárgyalás során áttekintették az "Egy övezet, egy út" kezdeményezés hatásait a magyar-kínai politikai és gazdasági kapcsolatok tekintetében, valamint, hogy milyen társadalmi és politikai hatásokra lehet számítani. A látogatás elsődleges célja, hogy tanulmányozzák Európában, különösen Magyarországon az „Egy övezet, egy út” politikai és gazdasági hatásait és helyszínen szerezzenek tapasztalatot, hogy miként segíti elő a kereskedelem fejlesztését, illetve felmérjék a jövőbeli kereskedelmi lehetőségeket. 

 

/T.D.