Kiemelt hírek

Technológia - Peking vezet az 5G-bázisállomások terén

Technológia - Peking vezet az 5G-bázisállomások terén

Az 5G bázisállomások terén Peking áll az élen Kínában. Közel 115 ezer ilyet épített áprilisig, 10 000 főre számítva 52 állomássűrűséggel.

Vezet a főváros Kínában az 5G bázisállomások terén. Peking nagyjából 114.500 5G bázisállomást épített fel áprilisig, 10 ezer főre számítva 52 állomássűrűséggel, mellyel az első helyen áll a keleti országban – közölte egy tisztviselő.

„Peking aktívan népszerűsít egy jelfrissítési kampányt, melynek középpontjában a hálózati lefedettség javítása áll a kulcsfontosságú területeken” - mondta Su Shaolin, a pekingi Kommunikációs Igazgatóság vezetője. Kiemelte a város törekvését, hogy Kína vezető szerepet töltsön be a masszív hálózati összeköttetések terén.

Technológia - Peking vezet az 5G-bázisállomások terén

Technológia - Peking vezet az 5G-bázisállomások terén

Su Shaolin arról is beszélt, hogy a 10 gigabites internet-sebességre való átállás felgyorsítása érdekében Peking számos kezdeményezést hajtott végre - köztük az ország első 10 gigabites optikai hálózati tervét.

Áprilisra Pekingben az 5G mobil-előfizetők száma elérte a 21,27 milliót, ami a város összes mobilfelhasználójának 53,1 százalékát teszi ki. Ezenkívül a gigabites szélessávú felhasználók száma 2,54 millióra nőtt – ez a teljes szélessávú felhasználók 26,9 százalékát jelenti.

Ezenkívül a különböző iparágakban 862 5G virtuális magánhálózatot hoztak létre, amelyek az intelligens oktatásra, az egészségügyre, a turizmusra, a médiakonvergenciára, az internethez kapcsolódó járművekre és az ipari internetre összpontosítanak.

Peking aktívan fejleszt demonstrációs projekteket, hogy bemutassa az 5G technológia átalakító erejét – emelte ki Su.

Hozzátette: Peking büszkélkedhet egyébként az ország legtöbb internetes cégével 2024 áprilisában: meghaladja a 22 ezret. A város a honlapok regisztrációja terén is a második helyen áll országosan, összesen 405.600 weboldallal.

B.A.