Kiemelt hírek

Terjeszkedik a kínai Alibaba Group és a GS-Solar Company

Terjeszkedik a kínai Alibaba Group és a GS-Solar Company

Az internetes kereskedelemmel foglalkozó kínai óriáscég, az Alibaba Group vezérigazgatója Donald Trump megválasztott amerikai elnökkel tárgyalt, míg az elnökhelyettes Bojko Boriszov bolgár kormányfővel.

Jack Ma vezérigazgató megerősítette: arról tárgyaltak, hogy öt éven belül egymillió új munkahelyet szeretnének teremteni az Egyesült Államokban, elsősorban a középnyugati államokban. "Az Alibaba egymillió kisvállalkozónak és farmernak szeretne munkát adni azzal, hogy a cég internetes platformjain eljuttathatják portékáikat és szolgáltatásaikat a kínai és az ázsiai piacokra, ahol nekünk nagyon erősek a piaci pozícióink" - szögezte le a cég.

 

Terjeszkedik az Alibaba Group

Az Alibaba Group vezérigazgatója Donald Trump megválasztott amerikai elnökkel tárgyalt, míg az elnökhelyettes Bojko Boriszov bolgár kormányfővel

 

Az Alibaba Group elnökhelyettese tájékoztatást adott arról, hogy egy logisztikai központot építenének Bulgáriában az európai megrendelések kiszolgálására. A tervek szerint a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata egyben bolgár termékeket és élelmiszereket venne fel az egész világra kiterjedő kínálatába.

 

A GS-Solar Company napelemgyár építését tervezi Bulgáriában

A GS-Solar Company napelemgyár építését tervezi Bulgáriában

 

Szintén Bulgáriában terjeszkedne tovább a GS-Solar Company, amely napelemgyár építését tervezi. A delegációban részt vevő GoldPoly Group képviselője pedig arról számolt be, hogy érdeklődnek a bolgár dohány felvásárlása iránt. A bolgár miniszterelnök a találkozón köszönetet mondott a kínai hatóságoknak a kétoldalú kereskedelmi gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében tett erőfeszítéseikért. 

 

/T.D.