Kiemelt hírek

Tíz magyar ösztöndíjas Kínában a Huawei Technologies jóvoltából

Tíz magyar ösztöndíjas Kínában a Huawei Technologies jóvoltából

A Huawei Technologies kínai távközlési berendezés gyártó és infokommunikációs konszern szakmai ösztöndíját tíz magyar egyetemi hallgató nyerte el, akik megkezdték háromhetes kínai tanulmányútjukat.

A hallgatók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Miskolci Egyetemről, az Óbudai Egyetemről és a győri Széchenyi István Egyetemről kerültek be a Huawei "Seeds for the Future" ösztöndíj programjába, melynek keretében a legmodernebb kínai infokommunikációs technológiával ismerkedhetnek meg. A nemzetközi ösztöndíj programba a világ számos pontjáról válogatnak be tehetséges fiatalokat.

 

Tíz magyar egyetemi hallgató nyerte el a Huawei Technologies szakmai ösztöndíját

Tíz magyar egyetemi hallgató nyerte el a Huawei Technologies szakmai ösztöndíját

 

A programban eddig 95 ország 280 egyetemének hallgatója vett részt, hazánkban 2014-ben indult és évente tíz hallgatónak, valamint egy egyetemi oktatónak nyújt lehetőséget a szakmai tájékozódásra. A programra bármely magyar egyetem infokommunikációs területtel foglalkozó hallgatója és oktatója pályázhat. Cseng Vej-feng, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója szerint számukra kulcsfontosságú a magyar oktatás támogatása. Ezért a győri Széchenyi István Egyetemmel tavaly kötött stratégiai partneri megállapodást is tovább kívánja mélyíteni az idén.

 

A Huawei számára kulcsfontosságú a magyar oktatás támogatása, azon belül is a megfelelő informatikus képzése

A Huawei számára kulcsfontosságú a magyar oktatás támogatása, azon belül is a megfelelő informatikus képzése

 

Az ügyvezető igazgató kifejtette, a magyar informatikushiány enyhítése és a szakma népszerűsítése érdekében a Huawei csatlakozott az Informatikai Vállalkozások Szövetségéhez és vállalta, hogy az általa szervezett Digitális Témahét keretein belül több megyében is rendhagyó tanrórákat tart a távközlési hálózatok működéséről. A bemutatókon eddig már több mint 500 általános- és középiskolás ismerkedhetett meg az infokommunikáció rejtelmeivel.

 

/T.D.