Kiemelt hírek

Tovább nőttek Kínában a szabadkereskedelmi övezetek

Tovább nőttek Kínában a szabadkereskedelmi övezetek

Tovább nőttek Kínában a szabadkereskedelmi övezetek, ezúttal 7 új övezet ( (Chongqing, Henan, Hebei, Liaoning, Shaanxi, Szecsuan és Zhejiang)) kapta meg a szabadkereskedelmi státuszt, ezzel 11-re növelve számukat - jelentette be Gao Hucheng kereskedelmi miniszter.

Az újabb szabad kereskedelmi övezetek létrehozásával megvalósuló további nyitás segíteni fogja a gazdasági fejlődés sebességét.

„Kínának három évébe telt, hogy egyről tizenegyre növelje a szabad kereskedelmi övezetek számát. Az újabb szabad kereskedelmi zónák lendületet adnak a kínálati oldalon végrehajtott reformnak" – mondta Xu Guangjian, a Kínai Népi Egyetem munkatársa.

„A szabad kereskedelmi övezetek mögött álló két legfontosabb cél az intézményi reform és az innováció" – hangsúlyozta Jiao Jinmiao, a közép-kínai Henan tartomány kereskedelmi igazgatója. A szabad kereskedelmi övezet egy sor új szabályt, a befektetés felszabadítását, könnyebb kereskedelmet, jobb irányítást és pénzügyi innovációt jelent, mondta.

 

Kína, szabad kereskedelem, gazdaság

Tovább nőttek Kínában a szabadkereskedelmi övezetek

 

Henanban a szabad kereskedelmi övezet együttvéve 120 négyzetkilométeres területet foglal magában a tartomány székhelyeként szolgáló Zhengzhouban, Luoyangban és Kaifengban. A Közép-Kína szívében elhelyezkedő Henan korszerű szállítási rendszert fog kifejleszteni, és ki fogja aknázni a logisztikai központként történő hasznosításban rejlő potenciált. A tartomány ki fogja fejleszteni saját ömlesztettáru-kereskedelmét, pénzügyi lízingjét és mezőgazdaságát, mondta Jiao.

„A szabad kereskedelmi övezet olyan vállalatokat vonz majd, amelyek spórolni akarnak a költségen és pénzt akarnak keresni. Több cég is jelezte, hogy itt akarnak letelepülni" – mondta.

 

CRI/MCOnet