Kiemelt hírek

Új GPU chipet dob a piacra egy kínai cég

Új GPU chipet dob a piacra egy kínai cég

Egy kínai technológiai vállalat új, 7 nanométeres grafikus feldolgozó egységet (vagy GPU-t) adott ki, amely állítása szerint rekordokat döntött a számítási képességek terén.

A Biren Technology közleménye szerint a piacra dobott BR100 chipjének csúcsteljesítménye háromszor jobb, mint a piacon lévő hasonló termékek.
"Ez egy új korszakot jelent, hiszen a kínai GPU chipek másodpercenként 1 kvadrillió lebegőpontos műveletet képesek végrehajtani."


Jelentős fejlődést ért el a cég

A GPU-kat intenzívebb számításra tervezték, mint a CPU-kat vagy a központi feldolgozó egységeket. Ezt párhuzamos feldolgozással teszik – több processzort használnak a feladathoz. A Biren Technology új chipje az úgynevezett általános célú GPU, ami azt jelenti, hogy nem csak a szórakoztató elektronikai grafikákhoz, hanem szélesebb körű számításokhoz is használható.

A vállalat szerint a chipet nagyszabású, felhő alapú mesterséges intelligencia-képzésekben fogják használni. A cég az adatközpontok gyorsított számítási forgatókönyveire összpontosít majd, olyan vállalatokkal való partnerség révén, mint az Inspur, Kína egyik legnagyobb szerverszolgáltatója.

 

BG
Forrás: South Of China
A képek illusztrációk