Kiemelt hírek

Új területtel bővül Magyarország regionális szerepe

Új területtel bővül Magyarország regionális szerepe

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke hangsúlyozta: Magyarország több területen regionális központjává vált a kínai gazdaságnak, és most már a logisztika és a szállítmányozás is hozzátartozik.

Az első exportvonatok indításának alkalmából Pető Ernő kiemelte, hogy Magyarország pénzügyi, turisztikai és részben gazdasági területen regionális központjává vált Kína számára. "A mai esemény nagyon fontos Magyarország életében, (...) a 16+1 csúcstalálkozóhoz időzítve egyszerre indult el Changsha-Budapest exportvonat, valamint a Budapest-Pireusz Cosco hajóhoz csatlakozó vonat."

 

 

Ez fizikai megvalósíthatóságot ad arra, hogy Budapest egy regionális logisztikai központ legyen Kína számára a közép- és kelet-európai térségben -  hangsúlyozta. Az eseményen jelen volt Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár, Molnár Tamás helyettesállamtitkár, Szabó Károly vám- és pénzügyőri szakmai szakfőigazgató, Kínából pedig húsz fős delegáció.

 

 

Luo Zhongming, a COSCO SHIPPING Lines közép-európai ügyvezetője elmondta, hogy két irányvonatot indítottak, az egyik a tengeri útvonalon Pireusz kikötőjén keresztül éri el a célállomást 40 nap alatt, míg a másik a szárazföldi útvonalon keresztül körülbelül 20 nap alatt jut el Kínába. Hozzátette, hogy Pireuszból hetente indul majd irányvonat a szárazföldi útvonalon keresztül, Kínából pedig akár heti kettő vagy három vonat is érkezhet majd.

 

/T.D.