Kiemelt hírek

Újabb kínai-magyar együttműködés született

Újabb kínai-magyar együttműködés született

Együttműködési megállapodást kötött magyar Hunguest Hotels Zrt. és a kínai BTH Hotels, melynek középpontjában a gasztronómia és a kulturális progamok állnak.

Kína és Magyarország együttműködési igen sokrétű, a gasztronómiai már három évre nyúlik vissza. Magyarország pekingi Nagykövetsége és a BTG Hotels Grouphoz tartozó Minzu Hotel együttműködése 2015. márciusban kezdődött, azóta nagyszabású gasztronómiai programok keretébe ismerhetik meg a kínai a magyar gasztronómia rejtelmeit. 

 

Újabb kínai-magyar együttműködés született - fotó: beol.hu

A magyar-kínai gasztronómiai együttműködés három évre nyúlik vissza

 

A most aláírt megállapodás értelmében a magyarok ismerhetik meg az autentikus kínai ízeket, ugyanezt szolgálja a Magyar-Kínai Gasztronómiai Napok is, melynek megnyitója az aláírási ünnepség volt. Keretében elsőként az egerszalóki hotelben, majd a Hunguest Hotels többi szálláshelyén is gasztronómiai programokat rendeznek. Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy az együttműködés segít elmélyíteni a két ország kapcsolatát.

 

Újabb kínai-magyar együttműködés született - fotó: beol.hu

Az együttműködés elősegítheti a turizmust és vendéglátást a két ország között

 

Wu Hongfu, a Minzu Hotel igazgatója elmondta: a kínaiak körében nagy sikert aratott a magyar gasztronómia, és örömét fejezte ki, hogy ők is bemutathatják a távol-keleti ízeket. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke történelmi pillanatnak nevezte a megállapodást, mivel a hazai kínai éttermek sokszor meg sem közelítik a kínai ételek ízeit. A megállapodás elősegítheti a turizmus és a vendéglátás területén való együttműködést is.

 

/T.D.

borítókép fotó: Berán Dániel