Kiemelt hírek

A kínai kormány eltökélten hajtja végre reformjait

A kínai kormány eltökélten hajtja végre reformjait

A kínai gazdaság az utóbbi években szemmel látható és igen pozitív fejlődésen megy keresztül, nem csupán alkalmazkodva az új gazdasági helyzetéhez, de jelentős lehetőségeket teremtve azzal számos más országnak is. Az alábbiakban egy áttekintést olvashatnak a legfontosbb reformokról és irányvonalakról.

2014 eleje óta Kína csökkentette a bürokráciát és mérsékelte a vállalkozások belépéshez szükséges követelményeket. Ennek nyomán megnőtt az újonnan bejegyzett cégek száma, és az innováció új hulláma jelent meg.

Tavaly Kína folytatta a gazdasági szerkezet optimalizálását célzó reformokat, hogy a gazdaságot piacorientáltabbá tegyék, és csökkentsék a vállalatok terheit, különösen a kis- és közepes vállalkozások estében.

 

Kína, reform, gazdaság, GDP

A kínai kormány eltökélten hajtja végre reformjait

 

Az elkövetkező öt évre a kínai kormány a közepesen magas növekedést tűzött ki célul, és egyértelmű jelét adta annak, hogy folytatja a főbb reformok megvalósítását.

Az „egy család, két gyermek" politikát két hónappal az egykepolitika befejezését követően vezették be, ami azt jelenti, hogy 2016-tal kezdődően már minden házaspár két gyermeket vállalhat.

Az elkövetkező öt évben Kína közepesen magas növekedést tűzött ki célul, hogy 2020-ra biztosítani tudja a 2010-es GDP-t ezek mellett pedig a városi és vidéki lakosok egy főre jutó jövedelmének megduplázását.

 

CRI/MCOnet