Kiemelt hírek

Megtartották az EU-kínai Civil Társadalmi Kerekasztal 14. találkozóját

Megtartották az EU-kínai Civil Társadalmi Kerekasztal 14. találkozóját

Az EU-kínai Civil Társadalmi Kerekasztal 14. találkozójának idei témája az „Egy Övezet, Egy Út" kezdeményezés, mellyel kapcsolatban véleménycserét folytattak Kína és az Európai Unió tanácsadó testületei szerdán és csütörtökön Brüsszelben.

 

Az idei találkozó menetrendjének témái között továbbá szerepelt a vidék innovációs és gazdasági fejlődése, az infrastruktúra és a befektetés az „övezet és út" kezdeményezés fényében és az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) létrejötte. „A kínai-EU átfogó stratégiai partnerség új évtizedbe lép" – mondta Yang Yanyi kínai nagykövet, hozzátéve, hogy Kína és az EU is lehetőségként tekint egymás fejlődésére, és közösen igyekeznek fenntartani a kínai-EU együttműködés megerősítésének lendületét.

 

Egy Övezet, Egy Út, Kína Új Selyemút

Megtartották az EU-kínai Civil Társadalmi Kerekasztal 14. találkozóját

 

Kína jelenleg a mérsékelten virágzó társadalom kiépítésén dolgozik minden területre kiterjedően. A 13. ötéves terv középpontjában a fejlődési modell átalakítása, a gazdaság átstrukturálása, a reform elmélyítése és a nyitás fokozása áll, hangsúlyozta a kínai nagykövet. Ugyanakkor az EU számos kihívással kell szembenézzen, és folytatja a gazdasági és társadalmi szerkezet reformját, hogy az EU versenyképes maradhasson a világgazdaságban, tette hozzá. „A két társadalom által a gazdaság reformja és fejlődése érdekében végzett munka kéz a kézben történik. Ennek megfelelően üdvözlünk minden olyan erőfeszítést mindkét fél részéről, amelyek lehetővé teszik, hogy a fontos kérdések kapcsán mindkét fél szakértelméből meríthessünk" – mondta.

CRI/MCOnet